Februari - vriendschap en liefde - Anderen


Februari,vriendschap en liefde - Anderen

Zitten we lekker allemaal individueel te wezen op deze aarde.
Allemaal in aparte auto’s naar het werk (equals- file), in de bus naast elkaar zonder te praten (behalve digitaal contacten onderhouden), fietsen met oortjes in (dus onbereikbaar voor anderen) en zelfs als we met mensen in gesprek zijn gaat tóch dat berichtje op je mobiel voor. Of de ander even kan wachten totdat jij dat ‘belangrijke’ appje hebt beantwoord. Gezellige boel hier op de aarde.

Waar is eigenlijk het stukje verbondenheid te vinden? Buiten je eigen vertrouwde kringetje mensen
om? Natuurlijk delen we mooie momenten naar de buitenwereld, de mooiste foto’s komen voorbij van de plekken waar mensen op vakantie zijn geweest. Onze mooie gezinsfoto’s zetten we massaal online. Of het de enige werkelijkheid is zullen we nooit weten. En wij maar denken dat iedereen het zo goed heeft.

Totdat je verder kijkt, en ziet hoeveel mensen er (zelfs in Nederland) zijn die het helemaal niet zo goed hebben. Geen huis, te weinig geld, eenzaamheid, ziekte. Dat zie of hoor je niet, maar het is er wel. Kunnen we het als individu in 1 keer oplossen? Was het maar zo’n feest. Maar we kunnen wel gezamenlijk dingen aanpakken.
De actie voor een boodschappenpakket bij Plus is daar een mooi voorbeeld van.
Vorig jaar hebben 'we' maar liefst 180(!) dozen kunnen uitdelen aan mensen die het zo hard nodig hebben. Ja, het zijn luxeproducten, maar ondanks dat het niet noodzakelijk is om van te leven, zijn het juist mooie dingen om te kunnen geven!
180 pakketten zijn er ingezameld, door enorm veel mensen die zegels doneerden, actieve mensen die het verzamelden en inleverden en daardoor mochten uitdelen.
180 mensen en gezinnen die iets extra’s hadden daardoor. Hoe tof is dat! Een gezamenlijk
doel mogelijk gemaakt door een grote groep mensen.

Iets(kleins) doen voor een ander, kan het verschil maken voor een ander.
Een keer een kind uit de klas meenemen omdat de ouders druk zijn, een boodschap meenemen voor iemand die niet fit is, een kaartje sturen aan iemand die het moeilijk heeft, een maaltijd koken, of gewoon laten weten dat je aan iemand denkt.
Daarnaast bestaan er mooie initiatieven waaraan je mee kunt doen. Wat voor jou een kleine moeite is, kan voor een ander als een grote betrokkenheid voelen.
Deel uit van waar je goed in bent, of van wat je hebt.

Minder individueel, meer collectief. Want we wonen met elkaar op deze aarde, dit werelddeel, dit land, deze stad.
                                                                                                           Je geld of je leven